Lapas

pirmdiena, 2012. gada 6. februāris

Latvijas studentu korporāciju Aicinājums






Latvijas studentu un studenšu korporācijas aicina Latvijas pilsoņus piedalīties 18. februāratautas nobalsošanā un balsot PRET Latvijas valsts pamatvērtību graušanu.

Latvijas Studentu korporāciju Prezidiju Konvents un Latvijas Studenšu Prezidiju Konvents apvieno 35 latviešu un krievu akadēmiskās mūža organizācijas. Tās vairāk nekā 100 gadus vieno kopīgas vērtības - brīva un demokrātiska Latvija, Tēvzemes mīlestība, savas tautas, valodas un kultūras saglabāšana. Par tām cīnījās mūsu valsts veidotāji. Šo ideju vārdā savas dzīvības atdeva liela daļa Studentu rotas karavīru –studentu korporāciju biedru Brīvības cīņās pirms vairāk nekā 90 gadiem.

2012. gada 18. februārī plānotajā referendumā piedāvātie Satversmes grozījumi ir apdraudējums nacionālas un brīvas Latvijas idejai. Tie ir pretrunā ar Dziesmotās revolūcijas un Barikāžu laika ideāliem. Tolaik pirmajā vietā bija brīvas un demokrātiskas valsts pastāvēšana, nevis tautība.

Šodien Latvijas politisko nāciju veido visi tai piederīgie iedzīvotāji: latvieši, krievi, ukraiņi, baltkrievi, poļi, lietuvieši, ebreji, romi, kā arī daudzu citu tautību pārstāvji. Latvijā mums ir gadsimtiem ilga un veiksmīga pieredze - vienuviet sadzīvot dažādām tautām un kultūrām.

Uzskatām, ka visām valodām un kultūrām ir tiesības netraucēti pastāvēt un attīstīties šajā valstī. Taču tieši latviešu valoda ir tā, kas vieno visus Latvijas iedzīvotājus, ļaujot sadarboties savā un Latvijas labā.

Tādēļ aicinām visus Latvijas pilsoņus, neatkarīgi no tautības, nebūt vienaldzīgiem! Būsim aktīvi un atbildīgi, piedaloties referendumā un balsojot PRET Satversmes grozījumiem. Vienīgais ceļš, kā nepieļaut valsts pamatu graušanu un pielikt punktu turpmākai nācijas sanaidošanai, ir ikviena balsstiesīgā pilsoņa dalība referendumā un balsošana PRET piedāvātajām izmaiņām.



Balso PRET Latvijas iedzīvotāju sanaidošanu!

Balso PRET draudiem Latvijas valsts pastāvēšanai un nācijas attīstībai!

Balso PRET izmaiņām Satversmē!



Aicinājumu atbalsta Latvijas Rektoru padome, Latvijas Studentu apvienība.

Nav komentāru:

© 2008 - 2024 Raimonds Seņko