Lapas

otrdiena, 2010. gada 9. marts

Vai mums ir 3 galvas? - Jēdzienu vārdnīca.

ES - kas ir politiskais ES? Es esmu normālais latvietis, tautas sastāvdaļa, tā kā es, domā visi; man vara dara pāri, es tai atriebjos jo viņi visi ir zagļi; es (bieži) strādāju valsts iestādē, man darbs riebjas jo tur ir stulbas prasības un ideotiska kārtība; nezinu par ko balsot jo visi zagļi un muļķi; esmu mūsdienīgs/a (kā saprotu no Holivudas filmām); braukšu prom jo te vairs nevaru izturēt; padomju laikos bija labāk lai gan pats/ti tos neesmu pieredzējis/usi; 8.marts ir normāli svētki; skatos "dejo ar zvaigzni"; neviens cits nemāk normāli braukt ar mažīnu; visi latvieši, izņemot mani, ir kašķīgi un provinciāli; tauta ir stulba.

TAUTA - kas ir politiskā TAUTA? Tauta ir gudra, tā visu saprot, redz ka varas vārdi nesakrīt ar darbiem, saprot ka vara ir nekompetenta un zaglīga, glabā senās zināšanas un tradīcijas, ir nospiesta, tai dara pāri nelietīgie ES un noziedzīgie politiķi, valsts iestādes (vienā es strādāju) sazvērējušās un iznīcina tautu, tai vajag stingru vadību, partijas muļķo tautu; tauta brauc prom.

VARA - kas ir politiskā VARA? vara ir briesmīga, zaglīga, stulba, nekompetenta, to ievēlējusi stulbā tauta; es strādāju iestādē kura dara derīgu darbu, visi tie ES nāk ar savām stulbajām vahadzībām un traucē strādāt, viņi nesaprot, ka man piešķirtā vara uzliek arī lielu atbildību rūpēties par tautu; varai nerūp Latvija.

VINGRINĀJUMS:
teksts - Es esmu sašutis par situāciju Latvijā. Nekompetentā un zaglīgā vara iznīcina Latviju. Es vairs nedomāju maksāt nodokļus un lai tā vara iet... Tauta taču nav stulba un saprot ka varas darbi neiet kopā ar vārdiem.

Ņemsim dažus aizvietotājus vārdam ES:
normāls latvietis, tautas sastāvdaļa - TAUTA;
strādāju valsts iestādē - VARA;

Teksts tagad - Es esmu sašutis par situāciju Latvijā. Nekompetentā un zaglīgā ES iznīcina Latviju. Es vairs nedomāju maksāt nodokļus un lai tā ES iet... ES taču nav stulba un saprot ka ES darbi neiet kopā ar vārdiem.

Tagad pamēģiniet paši aizstāt citus vārdus.

Grozies kā gribi, man visu laiku sanāk viens un tas pats. Kā tas nākas, ka mēs domājam, ka visas tās trīs lietas ir kaut kas pavisam atšķirīgs un cita citai galēji naidīgas?

Nav komentāru:

© 2008 - 2024 Raimonds Seņko